d ’ u n e   î l e  (van oorsprong Domaine de Launay) maakte sinds de middeleeuwen deel uit van de landgoederen van het Chateau de Voré, gelegen in het hart van een beschermd natuurgebied; Le Perche.
In maart 2012 betrokken Michel en Sofie het landgoed en startten 

d ’ u n e   î l e . Een karakteristieke en eigenzinnige hôtellerie, met een grote aandacht voor inrichting, goed en lekker eten & drinken.


Michel is een professionele kok met veel gevoel voor de producten waarmee hij werkt. Die zijn dan ook zoveel mogelijk streekgebonden.

Vaak kent hij de producteurs. Er staan over het algemeen zo’n 14 verschillende wijnen op de kaart die ingekocht worden bij kleinschalig werkende cavistes uit de buurt en in sommige gevallen bij de wijn-producenten zelf.
Sofie is ontwerper (o.a. Hotel The Exchange, Damrak, Amsterdam). Haar ongekende gevoel voor detail is terug te vinden over het hele landgoed. Samen restaureren en ontwerpen Sofie en Michel meubilair en richten zij de kamers in. Iedere kamer krijgt van hun een andere behandeling en daardoor een ander karakter. Vaak worden meubels speciaal aangepast voor een bepaalde ruimte.
De inrichting van  d ’ u n e   î l e  verandert telkens weer en in veel gevallen zijn de interieurs te koop.

d ’ u n e   î l e  is een historisch landgoed, bestaande uit 7.3 hectare landerijen, bossen, twee bronnen, een klein beekje en een vennetje. De bewoonde bebouwing telt circa 600m², verdeeld over 4 vrijstaande gebouwen. Het kleine, middeleeuwse dorpje ligt tegen de hellingen van een beboste heuvelrug in Le Perche, een groot en beschermd natuurgebied in de Basse-Normandie.